Wie zal jou tegen mij beschermen?

Jabir levert over:

Ik vergezelde de Boodschapper van Allah ﷺ tijdens een militaire expeditie aan de kant van Najd (een streek in Arabië). Toen de Profeet terugkeerde, deed ik hetzelfde. Op het moment van de siësta bevonden we ons in een vallei vol naaldbomen. De Profeet hield halt en de mensen verspreidden zich om de schaduw van de bomen op te zoeken. De Profeet ﷺ installeerde zich onder een grote naaldboom waaraan hij zijn sabel vastmaakte. We sliepen toen de Profeet ons riep. Een bedoeïen stond naast hem. Hij zei: “Die man hier heeft mijn sabel uit de schede getrokken en hij heeft hem op mij gericht terwijl ik sliep. Ik werd wakker terwijl hij de sabel vasthield. Hij zei me: “Wie zal jou tegen mij beschermen? – Allah! Antwoordde ik drie keer.” De Profeet strafte hem niet en ging zitten.

(Al-Bukhari en Muslim)

 

  • De Profeet ﷺ is moedig en standvastig bij bedreigingen. Hij heeft vertrouwen in Allah en een nobel karakter. Hij is zachtmoedig en vergevensgezind tegenover de bedoeïen.
  • Er wordt gewezen op de vreugdevolle gevolgen van het vertrouwen in Allah de Allerhoogste op moeilijke tijden.

Comments are closed.