Van Christen Orthodox naar de Islam

Salam alaykum broeders en zusters,
Ik ben een zuster en ik kom oorspronkelijk uit Ukraine ik was christen orthodox. Toen ik 6 jaar was ben ik samen met men moeder naar Nederland verhuist.
Van jongs af aan geloofde ik in God, maar helaas was ik de enige thuis mijn moeder wou niks te maken hebben met het christendom.
Ik ben opgevoed en opgegroeid alles mag en alles kan behalve als het bij het geloof aankomt.

Toen ik naar de middelbare school ging trok ik meer op met buitenlanders en vooral moslims en ik leerde laterna mijn beste vriendin kennen zij is Turks Koerdisch door haar kwam ik in aanraking met de Islam maar ik dacht niet aan dat de Islam voor mij was weggelegd.
Toen ik 17 was begon ik mij te verdiepen in het christendom laterna ben ik ermee gestopt want ik kreeg meer vragen dan antwoorden.

Toen kwam die dag, de dag dat ik voor de eerste keer echt met het mooie geloof Islam mee in aanraking kwam.
Er stond in de krant op 21-12-2012 vergaat de wereld ik lachte en zij wat een onzin, vervolgens zij mijn klasgenoot (zij is geen moslim): die datum valt op een vrijdag en in de Koran staat dat de wereld op een vrijdag vergaat. Ik schrok, werd bang en kreeg vragen over de dood die ik altijd al had vermijd.
Ik ging na school naar men turkse vriendin en ik vroeg haar over de dood.
Zij begon over de Islam te praten en ik kreeg rust, ik stelde vragen en zij beantwoorden die.
Wat ik toen zei was: ik hoop dat ik op tijd zal bekeren, ik wil me bekeren voor de juiste redenen.

Het was een reis van ongeveer 1,5 jaar.
Toen februari van dit jaar ik had geen leuke tijd meegemaakt ik was op men zwakst maar SubhanAllah ik werd geduwt na de Islam.
Ik ging in mei met men vriendin naar Istanbul en heb het mooie Islam kunnen voelen en zien,
ik werd verliefd.

Terug in Nederland de problemen waren er nog steeds en ik begon als een gek over de Islam te lezen en filmpjes te bekijken ik wou alles weten.
En toen.. Ik had vaarwel moeten zeggen tegen mijn verleden, want ik moest een keus maken en de keus werd op 12-07-13 gemaakt ik had mijn Shahada uitgesproken Alhamdoelilah!

Voor mijn bekering had ik aan mijn moeder verteld dat ik Moslim wou worden maar zij was er streng op tegen, mijn familie is er ook op tegen, het was of moslim worden en het huis uit of niet bekeren en thuis blijven.
Ik koos voor beiden.
Mijn bekering is een geheim ik woon thuis bij mijn moeder en haar vriend.
Ik moet alles in het geheim doen.
Ik bid op school, stiekem thuis, bij zusters en waar het ook maar kan Alhamdoelilah. Koken doen we apart, Ik probeer langer te kleden en ik probeer zoveel mogelijk te veranderen.

Voor mijn bekering dacht ik: ik wil geen zondes begaan als ik een moslim ben (wij maken allemaal fouten).
Ik wou meteen een hoofddoek dragen maar Allah(swt) had andere, betere plannen ik moest eerst aan mijn innerlijke hijaab werken.
Sins ik de Islam heb, heb ik rust, ik accepteer waarom er nare dingen in mijn leven zijn gebeurd, door de Islam leer je accepteren en dat vind ik prachtig.
Ik zou niks maar ook niks in mijn verleden willen veranderen want door al die leuke en nare ervaringen ben ik nu een moslim Alhamdoelilah.
Alles is een test en mijn thuis situatie is een van de testen.
Soms moet je niet al te veel van jezelf verwachten, dingen gaan stap voor stap, aanpassingen gaan stap voor stap. Je leert veel door de tijd heen.
Wat ik heb geleerd is dat niemand alles goed zal doen, dat niemand perfect is en dat niemand het ook zal zijn alleen onze geliefde Profeet Mohammed Sallallahu alaihi wa sallam is dat♥
Wij moeten wel streven naar het goede.

Ik heb van Allah(swt) een nieuwe kans gekregen in het leven, ik voel me herboren! Ik kan nu alles doen en ervaren hoe het hoort op de weg van Allah(swt).
Als je, je vertrouwen in Allah(swt) legt, SubhanAllah wat krijg je er toch zoveel voor terug!
Ik weet sinds ik de Islam heb wat mijn doel hier op aarde is, ik weet waarom ik leef Alhamdoelilah!

Comments are closed.