Omar en de pinguïn

Op een avond, voordat hij naar bed ging, keek Omar met zijn vader naar een documentaire op tv. Ze ging over dieren, en Omar was verbaasd toen hij zag hoe sommige dieren onder de moeilijkste omstandigheden overleven. Toen hij in zijn bed lag, dacht hij na over wat hij had gezien. Hij stelde zich voor dat hij leefde waar die dieren leefden, en plotseling bevond hij zich op een plek die helemaal met sneeuw bedekt was. Hij begon rond te lopen.

Plotseling hoorde hij een stem die zei: Welkom Omar!

Wie ben jij?, Vroeg Omar.

Ik ben een pinguïn, luidde het antwoord.
Het schepsel dat sprak zag eruit alsof hij een smoking droeg. Omar herinnerde het zich direct. Er was een onderdeel over pinguïns in de documentaire die hij samen met zijn vader had gezien die avond.

Oh ja, zei Omar: Ik heb net iets over jouw leven op tv gezien. Het is werkelijk ijskoud hier. Heb jij het nooit koud?

De pinguïn antwoordde: Dit is de Zuidpool en de het kan hier wel 88 graden vriezen.
Deze omgeving zou veel dieren kunnen doden, maar voor ons is het geen probleem om hier te leven, alhoewel dit alleen maar is dankzij de vele speciale kwaliteiten die Allah ons heeft gegeven.
Doordat wij een dikke lag vet onder onze huid hebben, worden we niet zo erg door de kou getroffen als andere dieren. En wanneer de winter komt, gaan we verder naar het zuiden langs de kust.

Omar herinnerde zich: Dat betekent dat jullie migreren! Welke andere kwaliteiten hebben jullie waar ik nog niks van weet? In de documentaire werd bijvoorbeeld gezegd dat jullie zeer goed voor jullie eieren zorgen totdat de baby s uitkomen. Kun je me daarover vertellen, alsjeblieft?

De pinguïn glimlachte: Natuurlijk. In tegenstelling tot veel andere dieren, is het de mannetjespinguïn die de eieren uitbroedt, in plaats van het vrouwtje. En hij doen dit bij een temperatuur van 30 graden Celsius onder het vriespunt gedurende 65 dagen, zonder te bewegen. Ondertussen gaat de moederpinguïn weg om naar voedsel te zoeken voor de baby s die geboren gaan worden. Nadat ze geboren zijn, verblijven de kuikens hun eerste maand op de voeten van hun moeder en vader. Als ze daar ook maar voor twee minuten van af zouden gaan, zouden ze doodvriezen.

Omar knikte: Dat betekent dat je echt voorzichtig moet zijn, nietwaar?

De pinguïn antwoordde: Allah heeft ieder dier geleerd hoe het zich moet gedragen. We doen alleen maar wat Allah ons heeft ingegeven.

Omar stemde in: Onze Heer heeft ieder schepsel geleerd waar en wanneer het zich moet vestigen en hoe het voedsel moet vinden. Het leven van jullie pinguïns is daar een goed voorbeeld van.

De pinguïn draaide zich om: Je kunt vele andere voorbeelden in andere schepsels vinden. Mijn familie wacht op mij, dus ik ben bang dat ik nu moet gaan.
Plotseling hoorde Omar het geluid van een bel. Het was ochtend en zijn wekker was afgegaan. Toen realiseerde hij zich dat zijn kleine reis alleen maar een prettige droom was geweest.

Comments are closed.