Mama, hoeveel verdient u per uur?

“Moeder, mag ik u een vraag stellen?”
“Natuurlijk, zeg het eens?” antwoordde de moeder.
“Moeder, hoeveel verdient u per uur?”
“Dat gaat jou helemaal niets aan! Waarom wil jij dat weten?” zei de moeder wat geïrriteerd.
“Ik wil het gewoon weten. Mag ik alstublieft weten hoeveel u verdient per uur?” vroeg Mohammed nogmaals.
“Als je het graag wilt weten, ik verdien zestien euro per uur.”
“Oh, ” zei Mohammed met een gebogen hoofd. Hij keek zijn moeder aan en vroeg “moeder, kan ik dan misschien alstublieft acht euro lenen van u?”

De moeder begon boos te worden en zei: “als dit de reden is dat je me vroeg hoeveel ik verdien zodat je geld van me kan lenen voor een stom speeltje of iets stoms dan kun je nu meteen richting je kamer lopen om meteen naar bed te gaan en denk er goed over na hoe egoïstisch je wel niet bent. Ik werk lang en hard, elke dag opnieuw en heb geen tijd voor kinderachtige spelletjes.”

De kleine Mohammed marcheerde stilletjes en teleurgesteld naar zijn kamer. Hij had zo hard die acht euro nodig anders kon hij niet kopen wat hij al zo lang wilde hebben. De moeder moest denken aan haar zoon zijn vraag. Hoe durfde hij zoiets te vragen aan haar om geld te kunnen krijgen. Na een uur nadat de moeder wat kalmer was geworden bedacht de moeder zich of ze niet wat te hard is geweest tegen haar zoon. Misschien was er een reden dat hij dat geld nodig had want hij vraagt toch echter nooit om geld. Met een knagend geweten ging de moeder bij haar zoon kijken. “Slaap je?” vroeg ze.

“Nee moeder, Ik ben wakker” antwoordde Mohammed.

“Ik heb nagedacht en misschien ben ik toch wat hard geweest tegenover jou” zei de moeder. “Het was een lange zware vermoeide dag en dat heb ik op jou afgereageerd. Hier heb je die acht euro waarom je vroeg.”
Mohammed schoot rechtovereind en bedankte zijn moeder. “Oh,dank u wel moeder, dank u wel!” riep hij uit blijdschap. Hij friemelde wat onder zijn kussen en pakte wat kleingeld erbij die hij onder zijn kussen verstopt had. De moeder keek verbaasd en werd boos toen ze zag dat Mohammed al zelf geld had. Mohammed begon langzaam zijn geld te tellen, uit blijdschap schitterden zijn ogen toen hij het geld zag en moest meer en meer glimlachen. Wat was Mohammed blij. Nu kon hij eindelijk kopen wat hij wilde. “

Waarom wil je meer geld als je al geld hebt?” Vroeg de moeder.
“Omdat ik niet genoeg had, maar nu wel” zei Mohammed. “Moeder, ik heb nu zestien euro… Kan ik een uur kopen van uw tijd?”

Comments are closed.