‘Isa, Gog en Magog

Ibn Mas’ood verhaalt dat de Profeet ﷺ zei:

“In de nacht van de Israa’ (nachtelijke reis), ontmoette ik mijn vader Ibrahim, Musa en Isa, en zij bespraken het Uur. De kwestie werd eerst doorverwezen naar Ibrahim, dan aan Musa, en beide zeiden, ‘Ik heb er geen kennis van ‘. Toen werd het doorverwezen naar Isa, die zei, ‘Niemand is op de hoogte van zijn tijdstip behalve Allah; wat mijn Heer me vertelde was dat de Dajjaal zal verschijnen, en wanneer hij me ziet zal hij als lood beginnen te smelten. Allah hem zal vernietigen wanneer hij me ziet. De Moslims zullen tegen de kufaar vechten, en zelfs de bomen en de rotsen zullen zeggen, “O Moslim, er verbergt zich een Kaafir achter mij – kom en doodt hem!” Allah zal de kufaar vernietigen, en de mensen zullen naar hun land terugkeren. Dan zullen Gog en Magog uit alle richtingen verschijnen, alles etend en drinkend wat zij gevonden hebben. De mensen zullen bij me klagen, zodat zal ik tot Allah zal bidden en Hij zal hen vernietigen, zodat de aarde met hun stank zal worden gevuld. Allah zal regen zenden die hun lichamen in de zee zal spoelen. Mijn Heer heeft me verteld dat wanneer dat gebeurt, HET UUR ZEER DICHTBIJ ZAL ZIJN, ZOALS EEN ZWANGERE VROUW WIENS TIJD NABIJ IS, MAAR HAAR FAMILIE NIET PRECIES WEET WANNEER ZIJ ZAL BEVALLEN.” 

[Ahmad, Musnad, 1/375. Gelijkaardige Hadith in Ibn Maajah, Kitaab al-fitan (hadith 4081), 2/1365, 1366]

Comments are closed.