Het eerste jongetje die moslim werd

Op een dag, Ali (radiyAllahu canhu) was toen tien jaar oud, kwam hij thuis en zag iets vreemds.

Mohammed (sallAllahu calayhi wa sallaam) stond met zijn hoofd voorover gebogen en zijn handen op zijn borst gevouwen. Zijn vrouw Khadijah (radiyAllahu canha) stond naast hem en deed hetzelfde. Terwijl Ali toekeek, bogen Mohammed (sws) en Khadijah (ra) naar de grond. Ze bleven even in deze positie en gingen weer rechtop staan.

Ali vroeg zich af wat ze aan het doen waren. Toen zag hij hen op hun knieën zitten en met hun voorhoofden de grond aanraken.

‘Wat doen zij vreemd!’ dacht Ali (ra). ‘Ik heb vaak mensen zien buigen voor stenen afgodsbeelden, maar hier is geen enkel beeld. Mohammed en Khadijah aanbidden beslist geen afgodsbeeld, maar zij vereren iemand.’

Ali (ra) was een gevoelige jongen. Hoewel hij niet helemaal begreep wat Mohammed (sws) deed, wist hij dat hij aan het bidden was. Hij dacht dat Mohammed (sws) tot een God bad die hij niet kon zien. Ali (ra) wou erg graag weten wie deze Onzichtbare God was. Zodra Mohammed (sws) met zijn gebed klaar was, vroeg Ali (ra) wat hij toch aan het doen was. Mohammed (sws) was blij dat de jongen hem om uitleg vroeg.

Hij glimlachte naar Ali (ra) en zei tegen hem: ‘Luister goed mijn jongen. Khadijah en ik aanbidden Allah. Hij is de Enige Ware God. Er is geen God behalve Hij. Allah heeft mij uitgekozen om zijn Boodschapper te zijn. Hij heeft mij bevolen om de mensen Zijn boodschap te geven. Dit is Zijn boodschap en dit moet ik de mensen vertellen. Zij moeten de verkeerde goden opgeven en alleen Hem aanbidden. Ze moeten alleen Hem gehoorzamen omdat Hij de Ene Ware God is.’

Mohammed (sws) keek Ali (ra) recht in zijn ogen en zei tegen hem: “Je weet hoeveel ik van je houd, ik zorg voor je alsof je mijn eigen zoon bent, ik heb nooit tegen je gelogen – ik heb je nooit bedrogen. Ik wil dat je de waarheid gelooft, die ik je net verteld heb. Er is geen God dan Allah; Hij heeft mij als Zijn Profeet uitgekozen.’

Ali wist meteen dat Mohammed (sws) de waarheid sprak en hij geloofde wat Mohammed (sws) zei. De Profeet (sws) was verheugd.

‘Welkom, Ali,’ zei hij. ‘Je weet in je hart, dat wat ik zeg, waar is. Ik kan aan je zien dat je gelooft dat Allah de Ene Ware God is. Je bent de eerste jongen die moslim wordt.’

Comments are closed.