Getroffen door een ernstige ziekte

‘A´isha levert over:

Ik ondervroeg de Profeet ﷺ over de pest. Hij vertelde me dat het om een straf van Allah de Allerhoogste ging, waarmee Hij treft wie Hij wil, maar dat Hij er een barmhartigheid van gemaakt had voor de gelovigen. Elke dienaar die getroffen wordt door de pest, die in zijn land blijft, getuigt van geduld en weet dat niets hem kan raken, behalve wat Allah heeft voorbestemd voor hem, zal de beloning van een martelaar krijgen.

(Al Bukhari)

 

Commentaar:

  • Iemand die getroffen wordt door een ernstige ziekte, streeft naar de tevredenheid van Allah en geduldig is, zal de beloning van een martelaar krijgen.
  • Iemand die getroffen wordt door de pest, is verplicht om in zijn streek te blijven, om deze plaag niet te verspreiden.
  • Het feit geduldig te zijn tegenover een ziekte, is niet in strijd met het gebruik van geneesmiddelen of andere (wettige) middelen die de genezing kunnen vergemakkelijken. Geduldig zijn en berusten tijdens een ziekte, is een bewijs van overgave aan de verordening van Allah, wat één van de pilaren van het geloof is.

Comments are closed.