Een vrouw van het Paradijs

‘Ata ibn Abi Rabah levert over:

Ibn ‘Abbas heeft mij gezegd:

“Wil je dat ik je één van de vrouwen van het Paradijs toon?” – “Zeker” antwoordde ik hem. Toen zei hij me: “Een zwarte vrouw was de Profeet ﷺ komen opzoeken en zei hem: “Ik wordt getroffen door aanvallen van epilepsie en het gebeurt dat ik dan mijn naaktheid onthul. Verricht een smeekbede voor mij.” De Profeet antwoordde: “Als je geduldig bent dan zal je in ruil daarvoor het Paradijs krijgen. En als je wil, verricht ik een smeekbede tot Allah opdat Hij jou geneest.” Toen zei ze hem: “Dan kies ik ervoor om geduldig te zijn.” En ze voegde eraan toe: “ Tijdens die aanvallen gebeurt het dat ik mijn naaktheid onthul. Verricht een smeekbede tot Allah opdat dit niet meer gebeurt.” Hij verrichtte deze smeekbede voor haar.”

(Al Bukhari en Muslim)

 

Commentaar:

  • Geduld in deze wereld krijgt als beloning het eeuwige Paradijs. De genezing van ziekten bekomen we door oprechte smeekbeden te richten tot Allah en door een beroep te doen op medische zorgen.

Comments are closed.