Allah de Schepper

Allah stuurde de engel Djibriel om met de Profeet Mohammed te praten. En de Profeet Mohammed vertelde de mensen wat de engel Djibriel tegen hem had gezegd.

En wat vertelde Djibriel aan Mohammed? Allah is de enige God. Dat betekent dat alleenAllah de mensen heeft kunnen maken en de wereld, de maan, de zon en de sterren. Allahis de Enige Die dit allemaal heeft gemaakt.

Natuurlijk weet je dat veel dingen zelf iets doen. Bijvoorbeeld, als je zaadjes in de grond stopt en een paar maanden wacht, dan groeit er een plantje uit de grond. Het is makkelijk om zaadjes in de grond te stoppen, maar je moet jezelf iets belangrijks vragen; waar halen we de aarde en zaadjes vandaan? Je kunt zeggen dat je zaadjes uit een ander plantje kunt halen, en dat klopt. Maar die andere plantjes hebben ook aarde nodig zodat daarin kunnen groeien, en waar komt de aarde dan vandaan? Aarde bestaat uit fijne deeltjes zand, mineralen, zout en andere materialen. Waar halen we het zand en de andere dingen dan vandaan? Plantjes hebben ook water nodig en waar halen we dat dan vandaan? De plantjes hebben ook zonneschijn nodig zodat ze kunnen groeien. We hebben ook de dag en de nacht nodig zodat we kunnen tellen hoeveel dagen het duurt om het plantje te laten groeien. Het is dus makkelijk om de zaadjes in de grond te stoppen en te wachten tot het gegroeid is. Maar niemand kan de dingen maken die nodig zijn om het plantje te laten groeien. Niemand kan aarde, lucht, licht, water, dag en nacht maken.

En zo is het ook met alle ander dingen. Bijvoorbeeld, een man kan een huis bouwen. Hiervoor heeft hij stenen nodig, maar hij kan zelf de stenen niet maken. Mensen kunnen auto’s en vliegtuigen maken maar hiervoor hebben ze wel andere dingen nodig, zoals ijzer en rubber. Mensen kunnen zelf geen ijzer en rubber maken. IJzer kun je vinden in sommige stenen en als je deze stenen heel heet maakt, dan wordt het ijzer vloeibaar en stroomt het uit de steen. Rubber kun je vinden in sommige bomen. Als je de bast van die boom er afhaalt, dan vloeit er vloeibaar rubber uit de boom. Maar de stenen waar het ijzer in zit en de bomen waar rubber in zit zijn niet door mensen gemaakt. Ook al kunnen mensen heel slim zijn, mensen kunnen nooit zoiets zelf maken.

Dit betekent dat wanneer mensen auto’s, vliegtuigen of iets anders maken, ze altijd dingen moeten gebruiken die al op aarde aanwezig zijn. Alles wat mensen gebruiken om iets van te maken, zoals huizen en auto’s, is door Allah gemaakt. Allah heeft al deze dingen gemaakt die mensen nodig hebben zodat ze kunnen leven, huizen bouwen, plantjes telen, voor dieren kunnen zorgen en ze dan opeten, kleding maken en zelfs vliegtuigen bouwen. Zonder Allah zouden mensen dit allemaal niet kunnen doen, alsAllah het niet zou willen dan zouden mensen ook niet bestaan. Het is Allah Die de wereld, lucht, zon, water heeft gemaakt en vele andere dingen die mensen nodig hebben om te leven. Zonder dit kunnen mensen niet leven en dat betekent dat de mensen ook niet zouden kunnen bestaan op de wereld. Het is Allah Die de mensen heeft gemaakt en het is Allah Die de mensen in leven houdt. Alles is van Allah. Daarom zeggen we dat er geen god is behalve Allah. Allah heeft alles gemaakt.

Allah heeft ook de mensen verteld wat ze moeten doen, wat goed voor hun is. Allah heeft profeten naar de mensen gestuurd om met de mensen te praten. Mensen moeten altijd aan Allah denken en Hem dankbaar zijn en Hem gehoorzamen.

Comments are closed.